Wilt u graag uw droomhuis kopen?

Financieringen en Verzekeringen

Wilt u graag uw droomhuis kopen?

Heeft u een droomhuis op het oog en wilt u graag kopen? Yesildal voorziet u van advies waar u op moet letten. Tijdens het koopproces komt er veel bij kijken voor de potentiële koper(s). Zie de koopwoning als een riante investering. Er gaat veel geld mee gemoeid en dat wilt u uiteraard goed besteden.

  • De eerste keer dat u het huis bezichtigt, is het ’t beste om niet gelijk knopen door te hakken. Bezoek het huis later weer, zodat eventueel verborgen gebreken opvallen. De eerste keer kunt u dit over het hoofd zien. Neem ook een kritische vriend(in) of familielid mee. Of nog beter: uw makelaar
  • Laat altijd een bouwkundige keuring uitvoeren. Verborgen gebreken komen zo snel aan het licht en worden vastgelegd in een expertiserapport. Gebreken ontstaan in o.a. water- en elektriciteitsleidingen, dakkapel, vocht- en schimmelproblematiek. Dat een woning nieuwbouw is, zegt ook niks
  • Het kan zijn dat de koopwoning die u op het oog hebt een erfprobleem heeft. Dit houdt in dat de woningeigenaar overleden is en dat de erfgename zaken als o.a. verdeling van het huis nog niet afgerond heeft. Ook is het soms zo dat er rechtszaken lopen over de koopwoning. 
  • Zoek goed uit of de woning die u op het oog heeft, eigen grond of pachtgrond is. De meeste woningen staan op pachtgrond. Dit houdt in dat het grondgebied van het huis eigendom van de gemeente is. 
  • Vergelijk de hypotheken en laat je goed informeren door een expert. Er zijn namelijk een paar vormen. Het hangt af va uw specifieke (financiële) situatie wat het beste is om te kiezen.
  • Een koopovereenkomst laten afsluiten bij de notaris is verplicht. Laat tevens een inventarisatielijst opstellen, hierin staat wat er achterblijft in de woning of wat u overneemt bij aankoop van de woning.
  • Ontbindende voorwaarden in een koopcontract zorgen dat u van aankoop kunt afzien als er onverwachte dingen gebeuren. Sommige verkopers willen deze voorwaarden niet in het koopcontract opnemen. Ga hier niet mee akkoord, zonder de ontbindende voorwaarden kunt u grote risico’s lopen. Een voorbehoud van financiering beschermt u als u geen hypotheek kunt krijgen.

Bel voor advies en tips over het kopen van uw droomhuis naar 010 484 33 11 of vul het contactformulier in en wij bellen u terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *