Hypotheken

Bijna iedereen droomt van een mooi koophuis. Om ’t te financieren, mag u uw eigen vermogen gebruiken of een hypotheek aanvragen via Yesildal. Bij het afsluiten van een hypotheek komt heel wat kijken, ook al lijkt het iets heel simpels. Via ons kunt u de volgende hypotheekvormen afsluiten:

Annuïteitenhypotheek
Bij deze hypotheekvorm betaalt u een vast bedrag per maand zolang uw hypotheek duurt. Het bedrag bestaat uit een rentedeel en een aflossingsdeel. Het brutobedrag blijft idem en het nettobedrag gaat gaandeweg omhoog. De reden is dat het hypotheekbedrag steeds lager uitvalt, u krijgt dan ook minder rente terug.  

Lineaire hypotheek
Bij een lineaire hypotheek betaalt u elke maand een vaststaand bedrag en hypotheekrente. Het brutobedrag wordt steeds minder, omdat uw openstaande hypotheekschuld daalt en omdat de rente minder wordt.  

Aflossingsvrije hypotheek
Bij deze vorm betaalt u de hypotheek niet terug. U betaalt alleen de rente van de hypotheek over het bedrag. U kunt vrijwillig afbetalen, waardoor u minder rente betaalt. Als u hier niet voor kiest, dan blijft uw hypotheekschuld uiteraard hetzelfde. Met een eventuele huisverkoop wordt de huisopbrengst gebruikt om de hypotheekschuld gelijk af te lossen.

Verhuurhypotheek
Als u een koophuis wilt om te verhuren aan derden, bent u verplicht een verhuurhypotheek af te sluiten.

Rente hypotheken
De hypotheekrente verschilt per bank / verstrekker.