Beste dekking bepalen: autoverzekering

Beste dekking bepalen: autoverzekering

Iedere Nederlander is verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Hoe lang u de auto al bezit, maakt hierbij niet uit. Belangrijk is om te weten welke dekkingen er zijn en wat in uw geval de beste optie is.

Soorten autoverzekeringen
De autoverzekeringen zijn WA, WA+ en Allrisk. Al deze verzekeringen dekken in ieder geval in de basis. Dat houdt in dat schade die u berokkent aan derden en hun eigendommen, gedekt worden. Het gaat om meerdere soorten schades.

Beste dekking autoverzekering
Door te kijken naar de dagwaarde van uw auto, de leeftijd van het voertuig en hoeveel financieel risico u wilt nemen, kunt u de geschikte dekking kiezen. Met het overzicht hieronder beslist u welke autoverzekering passend is in uw situatie.

Auto is jonger dan 6 jaar
Als u een nieuwe auto heeft, is het handig om het financiële risico te beperken. Een nieuwe auto heeft redelijk hoge dagwaarde. De meest gekozen autoverzekering in dit geval is de All Risk, volledig casco dus. De All Risk biedt een hele goede dekking, met deze verzekering beschermt u uzelf tegen vele soorten schade. Ook schade aan uw eigen voertuig is gedekt, zelfs als het uw eigen schuld is.

Indien u een lagere premie wilt betalen voor dezelfde goede dekking, dan doet u dat door een hoog eigen risico te betalen.

Auto is tussen de 6 en 9 jaar
Voor auto’s tussen de 6 en 9 jaar is een WA+-verzekering erg geschikt. De WA+ wordt ook het meest gekozen voor auto’s in deze leeftijdscategorie. Deze verzekering biedt zowel basisdekking als schade bij brand, diefstal en na een aanrijding met bijvoorbeeld koeien of schapen. Een WA+-verzekering is betaalbaar en daarom heel geschikt als u al wat kilometers heeft gereden.

Auto is 9 jaar of ouder
Voor voertuigen die al 9 jaar of meer meegaan, is de basisdekking de meest gekozen optie, de WA dus. De afkorting staat voor ‘wettelijke aansprakelijkheid’. Met een WA-verzekering bent u verzekerd tegen schade die u berokkent aan derden en hun eigendommen. De WA dekt geen schade bij diefstal, brand of een aanrijding met dieren. U bent ook niet verzekerd tegen schade die derden berokkenen aan uw auto.

In sommige gevallen is het advies om toch te kiezen voor een verzekering die uitgebreider dekt:
– U wilt u goed verzekeren tegen schade aan uw eigen auto en geen hoog eigen risico betalen.
– Als de dagwaarde van uw voertuig vrij hoog is.
– Als u een flink schadebedrag niet zou kunnen bekostigen.
– Als u minder financieel risico wilt lopen.
– Als uw auto onmisbaar voor u is.

Bel naar 010 484 33 11 of mail naar info@yesildal.nl voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *