Verzekeringen

Bij Yesildal kunt u een zorgverzekering, autoverzekering, woonhuisverzekering en uitvaartverzekering afsluiten.

Zorgverzekering
In Nederland is een basispakket afsluiten wettelijk verplicht, hier ontkomt niemand aan. Met deze verzekering heeft iedereen het recht op de dekkingen die onderdeel zijn van het basispakket. De basisdekking bestaat hoofdzakelijk uit zorg die gericht is op de genezing en behandeling van acute en chronische lichamelijke aandoeningen.

Basisverzekering
Ook dekt de basisverzekering uw bezoeken aan bijvoorbeeld een psycholoog. In uw basispakket zitten de belangrijkste zorgvergoedingen, wel te weten: psychische zorg, specialistische zorg, huisartsenzorg, spoedeisende hulp en medicatie. De inhoud van dit pakket varieert jaarlijks.

Autoverzekering
Als u een auto heeft, bent u wettelijk verplicht om een autoverzekering, minimaal een WA-verzekering, af te sluiten. Er zijn drie soorten autoverzekeringen: WA-verzekering, WA-plusverzekering en WA-cascoverzekering (allrisk-verzekering). De verzekeraar bepaalt de premiehoogte. De hoogte is afhankelijk van o.a. de postcode van de auto-eigenaar, hoeveel schadevrije jaren u heeft, jaarlijks gereden kilometers, leeftijd van de auto-eigenaar, welke auto-accessoires er zijn en hoe goed uw auto beveiligd is.

WA-verzekering
Deze verzekering is een basisverzekering voor voertuigen. Deze verzekering vergoedt schade die u met uw auto aan derden of hun eigendommen veroorzaakt. In principe is de WA-verzekering een dekking voor grote onvoorziene kosten bij eventuele schade.

WA-plusverzekering
De WA-plusverzekering is uitgebreider ten opzichte van een WA-verzekering. De WA-plus is niet verplicht, maar wel erg handig om af te sluiten. Met dit pakket geniet u immers van dekking bij bijzondere gebeurtenissen als diefstal, brandschade, raambreuken en hagel- en stormschade. Er geldt bijna altijd een vastgesteld eigen risico.

WA-cascoverzekering (allrisk-verzekering)
Een allrisk-verzekering is in feite een basisdekking (WA-verzekering) en volledig casco in 1. Deze dekking is erg uitgebreid: in heel veel situaties is de schade van de autobezitter goed gedekt.

De dekkingen en eigen risico’s verschillen per verzekeraar. Soms zijn de verschillen opmerkelijk groot, vergelijk daarom de pakketten samen met onze verzekeringsadviseur en maak op basis daarvan uw keuze.