MKB-adviezen

Financieringen en Verzekeringen

Yesildal biedt ondernemers in MKB ondersteuning in de wirwar van regels. Het is fijn om te sparren en eventueel een vast aanspreekpunt te hebben voor de vraagtekens die bij u leven. In Nederland is elke ondernemer verplicht om verschillende verzekeringen af te sluiten. U vraagt zich vast af: welke verzekeringen heb ik nodig als ondernemer?

Verzekeringen bedrijfspand
Door diefstal, inbraak, het weer (storm) of brand kunt uw bedrijfspand schade oplopen. U kunt u verzekeren tegen pandschade en schade aan elektronica en computers.

Voor uw bedrijfspand heeft u een brandverzekering, een gebouwenverzekering en een elektronicaverzekering nodig.

Bedrijfsschadeverzekering
Bedrijfsprocessen kunnen stilliggen. Inventaris, inboedel, goederen en pand kunnen schade oplopen. Dit leidt tot (tijdelijk) verlies van inkomen. Om uw bedrijf zo snel mogelijk weer in oude staat te krijgen, moet u als ondernemer soms veel kosten maken. De bedrijfsschadeverzekering voorkomt hoge onvoorziene kosten. U heeft namelijk dekking uit de bedrijfsschadeverzekering. Kosten voor administratieherstel en opbouw van klantenbestand vallen onder deze verzekering.

Bedrijfsaansprakelijkheidssverzekering
Soms gebeurt het dat u onopzettelijk schade berokkent aan anderen of hun eigendommen. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt deze gebeurtenis.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
Een ander kan lijden onder het missen van inkomsten. Als u een adviserend beroep heeft en daarin een bedrijf runt, dan moet u de beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Bedrijfsrechtsbijstand
Waar mensen zijn, ontstaan conflicten. Als een conflict hoog oploopt met een collega, klant of een leverancier, dan kunt u de kosten voor een advocaat wellicht niet betalen. Met een rechtsbijstandverzekering kunt u erop vertrouwen dat u juridisch bijgestaan wordt.

Vervoersverzekering
Een bedrijfsauto, bestelauto of een heftruck kunt u verzekeren met een vervoersverzekering. Voor goederentransport is er een goederenverzekering.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)
De AOV dekt financiële risico’s van arbeidsongeschiktheid. Deze verzekering is erg van belang voor ondernemers.

Aan beginnende ondernemers bieden veel verzekeraars starterskortingen. Onze verzekeringsadviseur kijkt met u naar welke verzekeringen u dient af te sluiten. Als u een verzekeringspakket afsluit, krijgt u meestal premiekorting.