1 op 5 ondernemers doet geen zaken met banken

1 op 5 ondernemers doet geen zaken met banken

De titel zegt het al: ruim 20% van de MKB-ondernemers financiert het bedrijf niet meer via een banklening. Eigen geld of geleend geld wordt ingelegd. Dit blijkt uit een onderzoek van Stichting MKB Financiering.

MKB-financiering
Volgens de voorzitter van de stichting, Ronald Kleverlaan, deden veel ondernemers zaken met nieuwe aanbieders van MKB-financiering. Ruim 1 op de 5 wist geldschieters te vinden. Deze financiers zijn in deze coronaperiode ook van grote toegevoegde waarde.

Vooral kleinere ondernemingen
Het aantal nieuwe financiële verstrekkingen is met een kwart gegroeid ten opzichte van het jaar 2019. Vooral klein-zakelijke ondernemingen neemt het aantal gestaag toe. Een duidelijke behoefte en gat in de markt dus!

Feiten over niet-bancaire financiering in 2019:
– Financiering voor vastgoed is meer dan 50% gegroeid in 2019;
– Bijna 50.000 niet-bancaire verstrekkingen;
– Financiering is gestegen naar 2,7 miljard euro.

Trends en toekomstvoorspellingen
Het onderzoek richtte zich op het jaar 2019, de pre-coronaperiode. De huidige crisis zal naar alle waarschijnlijkheid invloed hebben op de groei van de niet-bancaire financieringsmarkt. Wel is het zo dat als de trend van toename van klein-zakelijke financieringen de komende jaren blijft doorzetten, de niet-bancaire financiers de grootste financieringsbron worden.

Bent u als (bijna) MKB-ondernemer ook op zoek naar financieringsmogelijkheden? Yesildal denkt graag met u mee. Bel naar 010 484 33 11 of vul het contactformulier in en wij bellen u terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *